Wat zijn koolhydraten nu eigenlijk?

Wat zijn koolhydraten nu eigenlijk?

Om ons dag in dag uit te kunnen voorzien van de broodnodige energie heeft ons lichaam brandstof nodig. Deze brandstoffen komen voor in verschillende vormen, en we krijgen ze binnen via onze voeding. Een van deze brandstoffen zijn de koolhydraten. Wat zijn koolhydraten nu precies? Ze spelen een belangrijke rol in de werking van ons lichaam omdat ze zorgen voor de aanmaak van de stof glucose.

Glucose is nodig om bijvoorbeeld te praten, denken en lopen. Iedereen heeft deze stof nodig en ze is dan ook bij ieder van ons aanwezig in ons bloed. De meesten onder ons kennen glucose beter als bloedsuiker.

Om een goede balans in het lichaam te houden is het belangrijk dat je niet te weinig maar ook niet teveel koolhydraten opneemt. Een teveel aan koolhydraten kan ervoor zorgen dat je een overdaad aan energie krijgt die je niet kwijt raakt. Je lichaam gaat deze overschot aan energie opslaan als vetten. Een tekort aan koolhydraten kan leiden tot duizeligheid en een algemeen licht gevoel in je lichaam.

Bij een koolhydraatarm dieet is het dus belangrijk dat je weet hoeveel koolhydraten je lichaam nodig heeft om perfect te kunnen functioneren.

Wat zijn de belangrijkste bronnen voor koolhydraten? Granen, fruit, bonen en groentes zitten vol koolhydraten en de makkelijk verteerbare koolhydraten kan je juist vinden in wit brood, tomaten, spaghetti en aardappelen.

Om een succesvol koolhydraatarm dieet te volgen is het cruciaal dat je weet waar de gezonde koolhydraten te vinden zijn en in welke dosis je lichaam deze nodig heeft om je tegelijk goed te voelen én af te vallen.

Bestaan er dan ook slechte koolhydraten? Inderdaad! Deze kom je vooral tegen in snoepgoed zoals melkchocolade, snoep, taartjes en andere zoetigheden. Deze koolhydraten kunnen door ons lichaam moeilijk verteerd worden en zullen uiteindelijk in het lichaam terechtkomen als vetten.

Als je op zoek bent naar een manier om te weten te komen wat nu net goed voor je lichaam is en hoe je makkelijk en gezond gewicht kan verliezen, raad ik je aan om op onze homepage door te lezen en het beste koolhydraatarm dieet plan te volgen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.